Dupla adag, 560 gr liszt, 460 gr víz, 200 gr kovász (már visszafelé ment, amikor elkezdtem vele dolgozni).
1. kovászt felöntöttem a víz felével, állni hagytam
2. beletettem az összes lisztet, a víz maradékát, összekevertem, viszonylag lágy volt, állni hagytam
3. egy mélyedésbe tettem a sót egy kanál vízzel, állni hagytam
4 dagasztottam 10 percen át olajon, kézzel és kártyával
5. olajos dobozba tettem, ekkor még nagyon folyékony volt, lecsorgott a kezemen
6. vártam 2 órát, nem nagyon kezdett emelkedni, de buborékos volt.
7. olajra öntöttem, hajtogattam, még nehéz volt visszatenni, de már könnyebb, mint a dagasztás után
8. félóra pihenés után megint hajtogattam, már összeállt
9. félóra után megint hajtogattam
10. bő lisztre szedtem, elfeleztem, hajtogattam, csavartam, kihúztam, kendő alatt pihentettem
11. 240 fokra, alsó-felső sütés, melegítettem a sütőt, amikor felmelegedett, betettem egy edényt vízzel, a sütőbe tettem egy sütőlapot, amikor elég meleg volt a sütő, kivettem, és erre a forró lapra tettem át a kenyeret
12. mivel csak kettészedtem - lustaságból, túl késő volt már, nem akartam két sütést megvárni - ezért elég nehezek és nagyok voltak, vagyis amikor rá akartam tenni a lapra, kicsit meg kellett gyűrni, plusz nem volt elég a liszt alatta, leragadt az egyik... vagyis kissé meggyötörtem őket...
13. betettem a sütőbe, visszavettem a hőt 220 fokra, 20 percig sütöttem
14. kivettem a vizet, csökkentettem a hőt 205 fokra, és még 5 percig sütöttem...
Íz íze rendben van, de lehetne karakteresebb.
Jól látszik, hogy az alsó a gyötörtebb, sokkal laposabb lett...
Mit javíthatnék?
Tovább kellett volna hagyni kelni, négy részbe kellett volna osztani, több lisztet kellett volna alátenni.