A szokásos angyaltorta receptet sütöttem, csak a lisztet rizslisztre cseréltem (és mindent elfeleztem, mert nem tudtam mi sül ki belőle, és nem akartam 10 tojást kísérleti célokra áldozni).
Tapasztalatok: a habos massza csodás volt. Egyáltalán nem tört össze, látszott, hogy a rizsliszt erősíti az anyagot.
Két részben sütöttem.
Az első részt formában sütöttem 180 fokon, légkeveréses alsó-felső beállításon 20 percig. Egyáltalán nem nőtt meg, kicsit aszottra sült. Ez egyben maradt
A másodikat 170 fokon 15 percig, és egy lapra tettem rá, tehát nem volt oldala. Ez se nőtt meg, a végén a tetején mély árkok keletkeztek, ekkor kivettem.
Egyébként a rizslisztes nyers massza íze finom volt, talán kicsit túl édes, de a rizsliszt szemcséit mint finom homokot lehetett érezni.
Az első adagban eltűnt a rizsliszt porszerűsége (csak nagyon kicsit lehetett érezni, valószínűleg egy olyan ember, aki nem tudja, hogy milyen volt nyersen, nem veszi észre). De mivel nem nőtt meg, a tészta tömör volt, mályvacukorszerűen puha, kissé ragacsos, gyurmázható.
A második adag kihűlve széttört, a belseje lágy volt, de a rizsliszt homokszerű állaga megmaradt: ez egy sikertelen kísérlet. Az íze egyébként rendben volt.
Ez tehát egy sikertelen kísérlet...